LEGO® Education WeDo 2.0

Предизвикайте науката и компютрите да оживеят!


LEGO® Education WeDo 2.0 кара науката и компютърните технологии в началното образование да оживеят чрез практически задачи, реални проекти и подходящи технологии, които ангажират учениците. Чрез проектно базирани дейности учениците неусетно усъвършенстват уменията си в областта на науката, програмирането, инженерните науки и технологиите.

Изграждайте ключови умения у малките по метода “учене чрез игра”

Учителите знаят, че практическото обучение стимулира учениците на много нива, предизвиква креативността, развива уменията за критично мислене, разкрива кариерните перспективи - и е просто забавно!

LEGO® Education WeDo 2.0 съдържа 280 строителни елемента, които мотивират учениците да работят в екип, да изграждат, решават проблеми и да изследват, като същевременно задълбочават своето STEAM обучение и развиват уменията на 21 век. Комбинацията от физически елементи LEGO®, дейности, съобразени със стандартите и базирана на интуитивно кодиране чрез блокчета, означава, че интерактивното, творческото обучение е по-лесно от всякога - учениците могат да видят своите способности в действие, да тестват и усъвършенстват уменията си за решаване на проблеми!

Основният комплект LEGO Education WeDo 2.0, който включва 280 строителни елемента, включително и сензори и електромотори, предлага безкрайни възможности за конкретизиране на абстрактни концепции чрез използване на реални елементи, които учениците могат да сглобяват с ръцете си. Създаден е за съвместна работа на двама ученика като ги запознава с науката, изчислителното мислене и инженерните принципи по забавен и привлекателен начин.

post4

Всичко, от което се нуждаете, за да изградите увереност в учениците!

2_img

Приложения и софтуер

LEGO Education WeDo 2.0 е лесен за работа чрез интуитивно програмиране с интерфейс тип drag-and-drop (плъзгане и пускане) и задвижване. Приложенията са достъпни през различни платформи и на различни езици.


Ресурси за учители
Изтеглете софтуер

apple-store-icon
google-play-icon

Урочни планове

Наличието на ръководства и примерни учебни планове, съобразени с образователната програма, улесняват работата с Education WeDo 2.0. Подробните планове за уроци съдържат различни нива на сложност и са с продължителност от 30 до 120 минути. Оценяването става лесно с набор от инструменти за документиране на процеса и вградената в софтуера рубрика за оценяване. Урочните планове са на английски език.


Разгледайте урочните планове
4_img

Всички допълнителни ресурси за WeDo 2.0 ще намерите ТУК

Какво има в кутията?

Всеки основен комплект WeDo 2.0 се доставя в здрав, пластмасов контейнер за съхранение с включена тава за сортиране и съдържа:

  • 280 строителни елементи LEGО®
  • WeDo 2.0 хъб контролер / WeDo 2.0 Smarthub
  • електромотор / Medium Motor
  • сензор за движение / Motion sensor
  • сензор за наклон / Tilt sensor
  • Лист със стикери за етикетиране на тавата за сортиране

Съвместимост със Scratch

Вие и вашите ученици лесно можете да свържете WeDo2.0 с популярната и широко използвана версия Scratch 3.0 от MIT, за да усетите на практика, емоцията от програмирането.

scratch_logo
Направете запитване