Събития


demo_sessions_events_cct_n3

Безплатни демо сесии на живо с LEGO® Education за всеки етап


Запишете се за демо сесия с продължителност 60 мин., в която ще ви представим LEGO® Education комплектите и ще отговорим на всичките ви въпроси. Кога? Сесиите ще се водят всеки месец с възможност да бъдат присъствени в нашия офис в гр. София или онлайн.

Заявете демо сесия тук

LEGO_high-school-cct

Обучение: STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education


Обучителната програма “STEM/STEАM, роботика и програмиране с LEGO® Education” е предназначена за учители от всички образователни степени и предметни области. Фокусът на програмата е разработването на STEM/STEAM учебни занятия и проекти.

Заявете обучение
parallax background

Минали събитияУебинар:“STEM решения за приобщаващо образование”


Екипът ни има дългогодишен опит от работата си с училища от непривилегировани райони с ученици в неравностойно положение и от уязвими групи. Нашите усилия в съвместната ни работа с тях са за качествено образование по международни стандарти, повишаване постиженията и мотивацията на учениците и на учителите, намаляване на отпадането на ученици от образование, както и увеличаване ангажираността на родителите в общността. Вярваме, че добрите образователни практики трябва да достигнат до по-голям брой училища и ученици в неравностойно положение. 12 април, сряда, 2023 г.Уебинар:“Експертна подкрепа за успешен STEM проект”


Онлайн срещата "Експертна подкрепа за успешен STEM проект" сe проведе на 29 ноември 2022 г. В нея обсъдихме най-важното за изграждане на цялостна образователна STEM среда в българските училища в контекста на предстоящите възможности за финансиране. Дискутирахме нужните стъпки при създаването на STEM проект и представихме примери за успешно реализирани проекти в България.Уебинар:“Образователна трансформация в детската градина с LEGO® Education”!


Акценти в програмата са:
- Как LEGO® Education може да се вплете в програмата на детските градини;
- Практическо приложение на LEGO® Education в педагогическите ситуации;
- Приложение на LEGO® Education в дейностите по Обща и Допълнителна Подкрепа;
- LEGO® Education за първи стъпки в STEM в детската градина.Уебинар: STEАM и развиване на социални и емоционални умения с LEGO® Education за детски градини


Уебинара показва как две детски градини прилагат и планират да прилагат специализираните решения за ранно образование, разработени от LEGO® Education. Първата градина - ДГ №10 “Чебурашка”, вече една година използва различни LEGO® Education комплекти, а втората, ДГ Морска Звезда, обучи целия си екип и тепърва започва.
Акценти:
- Кратко представяне на комплектите разработени за детски градини и техните преимущества;
- Какво се случи за една година в ДГ №10 Чебурашка след придобиване и използване на LEGO® Education решения;
- Коментиране на разработен и проведен урок в ДГ №10 Чебурашка. Заснетият урок ще бъде споделен с всички записали се за уебинара;
- Какви са първите стъпки за прилагане и използване на LEGO® Education решения в ДГ “Морска звезда”, един месец след придобиване на комплектите и обучение на персонала;Уебинар "STEM чрез LEGO® Education"


На 08 май 2020 /петък/ се проведе първият в България виртуален уъркшоп на тема “STEM чрез LEGOⓇ Education”!

Включилите се начални учители, учители по природни науки, директори или просто хора интересуващи се от STEM науките се запознаха със страхотни инструменти, материали и безплатни ресурси от LEGOⓇ Education!Националната училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки"

На 13 март в рамките на Националната училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки" провеждаща се в 51 СУ ,,Елисавета Багряна" Център за творческо обучение се проведе workshop на тема STEAM чрез LEGO® Education. Участниците използваха най-новото решение предлагано от LEGO® Education - SPIKE™ Prime, за да конструират и в последствие програмират специална роботизирана ръка, с която да отстраняват "опасни отпадъци", опазвайки околната среда. Повече подробности, както и програма на конференцията можете да откриете тук: conference.51school.bg12.декември.2019 - Workshop проведен в Детска градина №10 “Чебурашка”

Детска градина №10 “Чебурашка” е първата столична детска градина, която въвежда LEGO за образованието. На 12.12.2020 г. екипът й, подкрепен от Димитър Дряновски (Център за творческо обучение), проведе работилница с няколко Lego комплекта - отбори педагози, формирани от над 10 градини решаваха хипотетични казуси като: * Емоционално и социално развитие: разпознаване и разбиране как да преодоляваме завист; разбиране как да се справяме с гнева и как да се успокояваме; разбиране как държанието ни влияе на останалите. * STEAM: верижна реакция и причинно-следствена връзка; движение по вода и сили на действие (вятър) * Езикова култура и грамотност: запознаване с елементите на разказа (начало - случка - край); разпознаване и възпроизвеждане на литературно произведение. На събитието присъстваха старши експерт Димитрия Георгиева от РУО София - град и началник отдел ОСДКС в район Студентски - Ани Тодорова.


Свържете се с нас