Обучения и Събития

parallax background

Обучения

le_lme_lifestyle_1hy2019_45544_0_n

STEM, роботика и програмиране с LEGO® Education

Одобрено със заповед
№ РД 09-1787/18.08.2020 г.

Обучителната програма “STEM/STEАM, роботика и програмиране с LEGO® Education” е предназначена за учители от всички образователни степени и предметни области. Програмата предоставя на учителите богат набор от динамични образователни ресурси за развиване на ключови компетентности и специфични умения в унисон с образователните предизвикателства на XXI век.

Научете повече

le_ps_lifestyle_2hy17_45018_04_n

Социално и емоционално развитие и езикова култура с LEGO® Education

Одобрено със заповед
№ РД 09-1787/18.08.2020 г.

Програмата е предназначена за учители от ранен, начален и прогимназиален етап и покрива дейности от повечето образователни направления. Фокус са разнообразни практически занятия, чрез които педагозите се запознават отблизо с учебните материали на LEGO®Education и експериментират свободно с тях, а впоследствие ги прилагат в практиката си.

Научете повече
parallax background

СъбитияУебинар: STEАM и развиване на социални и емоционални умения с LEGO® Education за детски градини


Уебинара показва как две детски градини прилагат и планират да прилагат специализираните решения за ранно образование, разработени от LEGO® Education. Първата градина - ДГ №10 “Чебурашка”, вече една година използва различни LEGO® Education комплекти, а втората, ДГ Морска Звезда, обучи целия си екип и тепърва започва.
Акценти:
- Кратко представяне на комплектите разработени за детски градини и техните преимущества;
- Какво се случи за една година в ДГ №10 Чебурашка след придобиване и използване на LEGO® Education решения;
- Коментиране на разработен и проведен урок в ДГ №10 Чебурашка. Заснетият урок ще бъде споделен с всички записали се за уебинара;
- Какви са първите стъпки за прилагане и използване на LEGO® Education решения в ДГ “Морска звезда”, един месец след придобиване на комплектите и обучение на персонала;Уебинар "STEM чрез LEGO® Education"


На 08 май 2020 /петък/ се проведе първият в България виртуален уъркшоп на тема “STEM чрез LEGOⓇ Education”!

Включилите се начални учители, учители по природни науки, директори или просто хора интересуващи се от STEM науките се запознаха със страхотни инструменти, материали и безплатни ресурси от LEGOⓇ Education!13_mart

13 март 2020 - Националната училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки"

На 13 март в рамките на Националната училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки" провеждаща се в 51 СУ ,,Елисавета Багряна" Център за творческо обучение се проведе workshop на тема STEAM чрез LEGO® Education. Участниците използваха най-новото решение предлагано от LEGO® Education - SPIKE™ Prime, за да конструират и в последствие програмират специална роботизирана ръка, с която да отстраняват "опасни отпадъци", опазвайки околната среда. Повече подробности, както и програма на конференцията можете да откриете тук: conference.51school.bg


events_3

12.декември.2019 - Workshop проведен в Детска градина №10 “Чебурашка”

Детска градина №10 “Чебурашка” е първата столична детска градина, която въвежда LEGO за образованието. На 12.12.2020 г. екипът й, подкрепен от Димитър Дряновски (Център за творческо обучение), проведе работилница с няколко Lego комплекта - отбори педагози, формирани от над 10 градини решаваха хипотетични казуси като: * Емоционално и социално развитие: разпознаване и разбиране как да преодоляваме завист; разбиране как да се справяме с гнева и как да се успокояваме; разбиране как държанието ни влияе на останалите. * STEAM: верижна реакция и причинно-следствена връзка; движение по вода и сили на действие (вятър) * Езикова култура и грамотност: запознаване с елементите на разказа (начало - случка - край); разпознаване и възпроизвеждане на литературно произведение. На събитието присъстваха старши експерт Димитрия Георгиева от РУО София - град и началник отдел ОСДКС в район Студентски - Ани Тодорова.

Очаквайте нови събития скоро!

Направете запитване