Създайте уникален STEM/STEAM център с LEGO® Education решения!

Кои са най-добрите решения за провеждане на STEM/STEAM уроци в класната стая?

2000470_45400_combo_01

STEM / STEAM с BricQ Motion

Въведете младите изследователи в STEM / STEAM дисциплините чрез практически уроци, с които ги насърчaвате да открият света на физиката в действие - докато движат LEGO тухлички, без нужда от технологии и програмиране

Към основните комплекти има възможност за добавяне на допълнителни, персонални, по-малки комплекти, с които става възможно хибридното обучение! Така лесно продължавате обучението както в училищна среда, така и от разстояние.

STEM / STEAM с SPIKE ™ Essential

С този комплект изграждате увереност в учениците си, като използвате интуитивния софтуер и решавате реални казуси от заобикалящия свят чрез интересни и ангажиращи STEM / STEAM проекти. Всеки може да се включи, независимо от нивото на уменията си в STEM / STEAM дисциплините и програмирането.

Междупредметни връзки се създават лесно и бързо. Постепенно се преминава от интересни предизвикателства към по-сложни проекти, изискващи познания по различни предмети и STEM дисциплини.

45345_LEGO_Spike_Essential_box
spike-core-set_new1

STEM / STEAM със SPIKE™ Prime

Програмирайте със Scratch и Python, след като конструирате вашия робот! Решението изгражда увереност в учениците с по-лесни “как да започнем” уроци и след това дава възможност за преминаване към проектно базирано обучение със STEM / STEAM тематика.

Докато учениците стават все по-уверени в способностите си, те развиват критично мислене, развиват уменията на 21. век и започват подготовката си за професиите на бъдещето.

ИСКАТЕ STEM / STEAM ЦЕНТЪР ИЛИ КЪТ В УЧИЛИЩЕ ИЛИ ДЕТСКАТА ГРАДИНА?

ИСТОРИИ НА УСПЕХА


Kабинетът по роботика на
СУ “Иван Вазов” в гр. Вършец

Той разполага с 15 броя SPIKE™ PRIME.


“Учениците с интерес участват в часовете. Най-заинтригувани са от практическата работа с LEGO комплектите. Работата в екипи ги мотивира. Те бързо и лесно се ориентират и с лекота изпълняват поставените задачи. Времето минава неусетно и под формата на игра и забавление децата научават много нови неща. Горещо препоръчваме включването на LEGO® Education особено в прогимназиален етап, тъй като то неусетно включва децата чрез игра в област непозната за тях, но и твърде привлекателна и актуална, даваща необятни хоризонти за развитие на техния интелект.”

Ани Ангелова /директор СУ “Иван Вазов” гр. Вършец/
 • През 2020-2021 учебна година учениците от V а и V б клас в СУ „Иван Вазов“, работят по нов модул „Стандарт +“, който включва игрови подходи чрез конструиране и програмиране с LEGO® Education комплекти и изработване и презентиране на краен продукт.
 • Заниманията се осъществяват в часовете по роботика и програмиране, които развиват у учениците уменията на XXI век. Темите, които изучават учениците от V клас дават комплексни решения за социалното и емоционалното им развитие. С тях у децата се изгражда увереност, стимулира се любопитството, разпалва се страстта към ученето и се добива езикова култура и грамотност.
 • Децата се запознават с основите на програмирането, изграждат социални умения за решаване на проблеми. С решенията предлагани от LEGO® Education, се правят първите най-важни крачки към STEM дисциплините.

"Виртуална STEM лаборатория по Природни науки",
изградена по НП "Изграждане на училищна STEM среда" в 7 ОУ “Панайот Хитов гр. Сливен.

По време на откриването на STEM центъра, те получиха и комплект LEGO® Education - BricQ Motion Prime, който им позволява да се впуснат в света на физиката от друг ъгъл - този на спорта. А заедно с допълнителните персонални комплекти, те са подготвени и за провеждане на обучение в хибридна среда.Как стигнаха те дотук?

 • Внедряват Google Workspace(Google G Suite) от 2019 г.
 • Въвеждат Chromebook и обучение чрез виртуална и добавена реалност, за което екип от учители също е подготвен;
 • От новата учебна година 2021/2022 ще стартира паралелка, която ще учи по модела 1:1 с Chromebook.


ПРОСТРАНСТВО

Това е място за креативно решаване на проблеми, концентрация и упоритост, дизайн, планиране и организация, работа в екип, комуникация и критично мислене. STEM центърът с LEGO® Education решения следва да разполага с мобилни и леки мебели, които лесно да се реорганизират според нуждите на средата. Всички LEGO® Education комплекти се съхраняват в STEM центъра.

ТЕХНОЛОГИИ

За STEM центровете, работещи с LEGO® Education комплекти по роботика, са нужни:
 • стабилна Wi-Fi връзка, за да се изтеглят и инсталират допълнителни ресурси, ако са необходими;
 • проектор или достатъчно голям дисплей/ екран (препоръчително);
 • Google Chromecast устройство за безжична връзка между лаптоп и проектор или друго аудио визуално устройство с цел споделяне на екран на участник в обучението (препоръчително);
 • озвучаване (препоръчително);
 • 10 лаптопа с инсталиран софтуер (отнася се за употребата на LEGO® Education решения). Броят лаптопи отговаря на броя комплекти за работа. Минималните параметри на лаптопите
При работа с продуктите за ранна и предучилищна възраст не е задължително наличието на лаптопи и WiFi връзка, макар че те позволяват достъп до допълнителните ресурси в комплектите.

ДЕЙНОСТИТЕ В STEAM ЦЕНТЪРА

В STEM обучителния център могат да се извършват формални и неформални обучения на ученици и учители (вътрешни обучения за училището, както и организирани няколкодневни акредитирани обучения по програми на Център за творческо обучение), провеждат се отворени уроци, както и допълнителни дейности, набелязани от училището. В този смисъл средата също следва да е съобразена с двете функции на STEM центъра, предлагайки повече опции за движение, работа в екип и бързо и лесно реорганизиране на средата, за да отговаря на динамичността на провежданите обучителни занятия.

Свържете се с нас