FIRST® LEGO® LEAGUE

Вдъхновява деца и младежи чрез практическо STEАМ преживяване

FIRST® LEGO® League е световно призната общност, създадена да вдъхновява деца и младежи от 4 до 16 години да развиват уменията си за критично мислене, кодиране и проектиране чрез забавно практическо обучение по STEM и роботика.

Участниците придобиват опит в разрешаването на проблеми от реалния свят чрез глобална програма за роботика. Те участват в практически STEM изживявания, които им помагат да изграждат увереност, нарастват знанията си и развиват навици за учене. Три подразделения на FIRST LEGO League вдъхновяват младите хора да експериментират и развиват своите умения в критично мислене, програмиране и дизайн чрез практическо STEM обучение и роботика.


Сезон “Шедьовър”

Kак науката и технологиите ни помагат да създаваме, разпространяваме и споделяме различни изкуства?

Темата на програмата през тази учебна година (2023-2024 г.) e “Шедьовър” (“Masterpiece”). В рамките на поредица от занимания, децата ще:
- научат как хората споделят своите интереси, хоби или страст в различни сфери на изкуството чрез STEM;
- участват в създаването на сцена за музикален концерт, театрално представление или демонстрация на музеен експонат;
- проучат ролите на специалистите “зад кулисите”, които осигуряват оптимално преживяване на аудиторията;

Докато играят и конструират, децата ще обсъждат, проектират и изграждат тематични модели, работейки в екипи и решавайки различни предизвикателства от реалния живот.2023-2024 FIRST® LEGO® League MASTERPIECE Season Teaser

Партньори през годините

Свържете се с нас